Η Κεντρική Εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στην Παναγία την Ελεούσα.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν, η Εκκλησία είναι κτισμένη από το 1679. Μετά το 1880 περίπου, έγινε επέκταση της εκκλησίας, σχεδόν στο διπλάσιο, στον ίδιο ρυθμό. Η επέκταση έγινε στο χώρο όπου ήταν το κοιμητήριο του χωριού και όσα οστά βρέθηκαν, μαζεύτηκαν και τοποθετήθηκαν κάτω από το πάτωμα της εκκλησίας. Αυτό ανακαλύφθηκε, όταν το 1971 έγινε αλλαγή του πατώματος της εκκλησίας, και βρέθηκαν τα οστά. Κάτω από το δεξιό ψαλτήρι, υπάρχουν 5 κρανία.

Ο αυλόγυρος της εκκλησίας ήταν κτισμένος με χώμα και το 1982-83 κατεδαφίσθηκε και έγινε με τσιμέντο. Σε κάποιο σημείο του αυλόγυρου, βρέθηκαν κόκαλα εριφίων, τα οποία μαρτυρούν ότι, οι κάτοικοι του χωριού, την ημέρα της Αναστάσεως έτρωγαν όλοι μαζί και μετά έθαβαν τα κόκαλα.

Η εκκλησία είναι τέλεια εξοπλισμένη, υπάρχουν αξιόλογα εικονίσματα, τα οποία είναι συντηρημένα και είναι υπό την επιτήρηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Το καμπαναριό κατεδαφίσθηκε το 2001-2002 και υπό την επίβλεψη του Τμήματος Αρχαιοτήτων ξανακτίστηκε.

Παρ’ όλο που ο ιερέας του χωριού έχει πεθάνει, η εκκλησία λειτουργείτο σχεδόν κάθε Κυριακή από ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού. Από το 2004 η εκκλησία λειτουργείται μόνιμα, από τον εφημέριο ΠαπάΝεοκλή Κωνσταντίνου, από τη Μέσα Γειτονιά.

Μέχρι το 1998 το κοιμητήριο του χωριού, ήταν στον περίβολο της εκκλησίας, αλλά μετά έγινε το νέο κοιμητήριο στην ανατολική πλευρά της κοινότητας και από τότε δεν θάφτηκε κανένας στο παλιό κοιμητήριο.

Κατά την παράδοση, η Παναγία η Ελεούσα, βοηθά τις γυναίκες, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν παιδί.

Η εκκλησία γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου. Γίνεται μία μικρή πανήγυρις και έρχεται αρκετός κόσμος. Από στοιχεία που υπάρχουν στα παλαιότερα χρόνια, η εκκλησία γιόρταζε στις 2 Φεβρουαρίου. Το 1888 όμως η γιορτή της εκκλησίας μεταφέρθηκε στις 21 Νοεμβρίου.